Als zelfstandige kun je in een van deze twee categorieën vallen
Als zelfstandige eigenaar van een eenmanszaak kun je genieten van fiscale voordelen door de leasekosten van je fiets in te brengen. Dit resulteert niet alleen in belastingvoordelen, maar ook in een vermindering van je sociale bijdragen. Bovendien is het concept van een brutoloon niet van toepassing
Als bestuurder van een vennootschap kun je een deel van je brutoloon inzetten voor het leasen van een fiets, wat fiscale voordelen oplevert. Dit verlaagt de belastbare basis van je inkomen, wat resulteert in lagere belastingen en sociale bijdragen.
Ben je onbezoldigd bestuurder van een vennootschap? Dan gelden dezelfde principes als bij een eenmanszaak, waar de leasekosten worden opgenomen als zakelijke kosten en het belastbare inkomen wordt verminderd.
Wil je je berekening ontvangen per mail?
Maak fietsleasing voor jou mogelijk. Vind samen met je accountant de beste manier voor je belastingaangifte
Bij een aankoop betaal je de som voor je fiets in één keer. Voor een leasefiets betaal je gedurende 36 maanden kleinere sommen.
Perspectieven van werkgevers die hebben gekozen voor een leasefiets
Ja, ook voor een zelfstandige is het aantrekkelijk om een fiets te leasen. In principe gelden hiervoor dezelfde regels als voor werkgevers & werknemers (beide in één). Het is dus mogelijk de fiets op naam van het bedrijf aan jezelf te verlonen en op deze manier van het fiscale voordeel genieten.
Voor een leasefiets betaal je geen voordeel alle aard indien deze “regelmatig” wordt gebruikt voor woon-werkverkeer.
Het maandelijkse leasebedrag zijn zakelijke kosten. Dit zorgt uiteindelijk voor een belastingvoordeel door de verlaging van de winst. De voordelen van leasen zit het voornamelijk in het feit dat de uitgaande geldstroom relatief klein is. De prijs van een gemiddelde e-bike ligt tegenwoordig al rond de €3000,-. Door leasing hoef je niet het gehele bedrag ineens te betalen, maar betaal je slechts een klein bedrag per maand. Dit zorgt ervoor dat je meer budget overhoudt om te investeren in andere zaken.
De onbelaste fietsvergoeding kan gecombineerd worden met een leasefiets. Deze is maximaal 0,35 per kilometer.
Aansluiten bij Lease a Bike is kosteloos.
Alle contracten die via Lease a Bike worden afgesloten zijn standaard voorzien van allrisk verzekering (zonder franchise) en 24/7 pechhulp voor onderweg.
Tevens heeft de werknemer de keuze uit drie onderhoudspakketten:
Speedpedelecpakket - Dekt tot €300 aan reparaties en onderhoud per jaar
Ja, dat kan. Alles wat aan een fiets bevestigd kan worden mag bij de fiets geleased worden. Een helm en slot kunnen uiteraard wel mee geleased worden. Kledij en fietscomputers zijn niet toegestaan.
Wij doen jou een aanbod om de fiets voor +- 15% van de nieuwwaarde over te nemen. Het exacte bedrag is nu nog niet vast te stellen en is afhankelijk van de uiteindelijke staat van de fiets. Indien je geen interesse hebt in het overnemen van de fiets, dan nemen wij de fiets kosteloos terug. Er zit hier nooit een risico voor jou aan.
Gedurende de gehele leaseperiode is de leasemaatschappij eigenaar van de fiets.
De benodigdheden voor het Lease a Bike-platform zijn alleen een computer met een werkende internetverbinding en Google Chrome of Firefox browser.
Lease a Bike biedt een volledig digitaal en geautomatiseerd platform waarop alle relevante processen en partijen (zelfstandige, fietshandelaar en leasemaatschappij) samenkomen. Zo maken we het leasen van een fiets eenvoudig. De papierwinkel is dus verleden tijd! Met één klik op de knop kan je een fiets leasen.